31 Aralık 2018 Pazartesi

Kim Kazanan



Tavşan ile kaplumbağanın hikâyesini bilmeyen yoktur herhalde.  Tavşan ile kaplumbağa bir gün yarışacaktır. Tavşan hızın kaplumbağa yavaşlığın temsilcisi, adaletsiz yarışın ta kendisi başlar. İkisi koşmaya başlar pardon tavşan koşmaya. Kaplumbağa sakin sakin ilerlemektedir.
Tavşanın hedefe olan hızı hep kazanan taşan öyküsü anlatıldı durdu. Hala çocuklara anlatıyorlar mı bilmem ama anlatıyor olmaları çok olası.  Bu hikâyenin kazanını tavşandır değil mi? Yok, değil bence asıl kaybeden tavşan.

Kaplumbağanın varmak gibi bir derdi yoktur aslında o yolda olmanın derdindedir tavşan ise sonuca ulaşmanın.  Tavşan yolun sonunu merak eder kaplumbağa yolu. Sonuç olarak tavşanın vardığı noktaya kaplumbağa da varacak mıdır? Evet! Tek farkla zaman. Kaplumbağa yol boyu yolda olmanın tadını yaşadı, yolu gördü yoldakileri gördü. Peki, tavşan içinde bu geçerli mi?  O kadar hızlıydı ki birçok şeyi kaçırdı hem de ne uğruna hızlı olmak. Bu hikâyenin asıl kazananı kaplumbağa vardığı noktayı da gördü yoldaki karıncayı da.

Şimdi karar verilmesi gereken tek şey var tavşan mı olmak istiyorsun yoksa kaplumbağa mı?
Bizler de koşmaktan yürümeyi unuttuk belki de kaçırdığımız neler var kim bilir hayatta! Koşarken göremediğimiz her şeyi yürüsek görecektik aslında.  Koskoca bir yıl geçti gitti. Bu yıl kaçırdıklarımızı görme yılı olsun mu yeni şeyleri kaçırmamanın yılı.

2018 yılına  veda edip yeni bir yıla başlarken herkese güzellikleri kaçırmadıkları günler diliyorum.


0 yorum:

Yorum Gönder